Teatralizuotas festivalis šeimoms „Miško burtai", renginys vaikams gamtojeKviečiame registruotis į nemokamą teatralizuotą šeimų festivalį „Miško burtai“, kuris vyks spalio 7 d. Plokštinėje, Žemaitijos nacionalinio parko teritorijoje.

SMAGI DIENA SU ŠEIMA GAMTOJE

„Miško burtai“ – tai visoje Lietuvoje analogų neturintis teatralizuotas festivalis šeimoms, auginančioms 3-12 metų vaikus. Renginio metu organizuojamos įvairios veiklos, žaidimai, kuriuos veda žemaičių mitologijos personažai – laumės ir kaukai. Tai – pasakiškas šeštadienis legendų pasaulyje. Tai – vienintelė diena metuose, kada pabendrauti su vaikais iš savo namų rezervate išlenda Kaukų karalius su visa savo svita ir įvairiais žaidimais pasakoja vaikams apie stebuklingą gamtos pasaulį.

NETRADICINIS GAMTOSAUGINIS RENGINYS

Įspūdingos dekoracijos, kostiumai ir žaidimai vaikams patrauklia forma padeda sužinoti įdomias istorijas apie gamtą, skatina norą ją tyrinėti, joje leisti laiką ir taip ilgainiui užsiugdyti meilę gamtai. Pasirinkta tikslinė auditorija – 3-12 metų vaikai mokslininkų yra laikoma svarbiausia gamtosauginiame švietime, nes tuo metu asmuo labiausiai imlus gamtos pažinimui, yra empatiškas gamtai ir šiame amžiuje išugdyti meilę gamtai yra lengviausia. Nors visos veiklos subalansuotos būtent šio amžiaus vaikams, smagiai laiką festivalyje gali leisti ir jaunesni (juos domina dekoracijos, kostiumai, pabuvimas gamtoje), ir vyresni.

RENGINYS NEMOKAMAS

Renginys nemokamas, nes festivaliui dalinį finansavimą skiria projekto „Natura 2000 tinklo valdymo optimizavimas Lietuvoje” rėmėjai – Europos Sąjungos LIFE programa ir Lietuvos Respublika. Šiemet festivalį remia ir Plungės rajono savivaldybė. Visgi, organizatorių siekis – ilgainiui festivalį rengti be išorinės paramos ir jį plėsti – todėl festivalio lankytojai raginami įsigyti saugomų teritorijų lankytojo bilietą ir taip prisidėti prie būsimų festivalių, taip pat – skirti papildomą paramą renginiui. Būtina dalyvių registracija.

GERIAU VIENĄ KARTĄ PAMATYTI

Bendrai finansuoja Europos Sąjunga. Išsakytas požiūris ir nuomonės nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ir Europos klimato, infrastruktūros ir aplinkos vykdomosios agentūros (CINEA) nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei paramą teikianti institucija nėra už juos atsakingos.