Unsplash.com nuotrauka

SAVA platforma balandį skelbia gerų darbų ir savanorystės mėnesiu bei kviečia jungtis prie gerų darbų judėjimo IŠVIEN. Jo siekis – kartą per metus geriems darbams suburti kuo daugiau visuomeninių organizacijų, verslo įmonių ir piliečių bei prisidėti prie reikšmingų pokyčių visuomenėje.

Viena iš platformos siūlomų veiklų – savanorystė saugomose teritorijose, kuriai kviečia gamtosauginio projekto „Naturalit“ komanda, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba ir saugomų teritorijų direkcijos. Dominančią teritoriją ir veiklą galima greitai bei patogiai atrasti naudojantis interaktyviu, savanorių patogumui sukurtu, žemėlapiu.

Jame galima stebėti veiklų poreikį skirtingose Lietuvos saugomose teritorijose. Nuolat atnaujinamame šių metų sąraše galite rasti per 100 savanorystės pasiūlymų. Talkos yra reikalingos ištisus metus, todėl savanorių komandos gali pasirinkti laiką, patogų susiburti prasmingai veiklai.

Savanoriaudami saugomose teritorijose žmonės ne tik prisideda prie pačių vertingiausių gamtinių ir kraštovaizdžio vietovių išsaugojimo, bet ir sužino apie jų atliekamų darbų reikšmę, susipažįsta su teritorijos savitumu ir gamtinio pasaulio unikalumu. Taip pat įmonės ir organizacijos savanoriavimo patirtį įvardina kaip puikų komandos formavimo ir bendrystės laiką.

VšĮ „SAVA Visiems“ – ne pelno siekianti organizacija, sujungianti verslo įmones, savanorius bei nevyriausybines organizacijas ir taip padedanti atrasti kiekvienam patraukliausias savanorystės veiklas.

Bendrai finansuoja Europos Sąjunga. Išsakytas požiūris ir nuomonės nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ir Europos klimato, infrastruktūros ir aplinkos vykdomosios agentūros (CINEA) nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei paramą teikianti institucija nėra už juos atsakingos.