Vasario 18 – 19 dienomis Plateliuose ir Kurtuvėnuose įvyko pirmieji saugomų teritorijų specialistų regioniniai mokymai GIS taikymo gamtosaugoje tema.

Daugiau nei 20 saugomų teritorijų direkcijų specialistų rinkosi į mokymų grupes pagal turimą praktinį GIS naudojimo žinių lygį. Lektorė GIS ekspertė Kristina Jarmalavičienė kartu su Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Metodinio analitinio centro gamtosaugos ekspertu – GIS analitiku Giedriumi Vaivilavičiumi susirinkusiems pristatė esminius QGis programos nustatymus ir funkcionalumus, praktiškai pademonstravo, kaip dirbti su skirtingais duomenimis, žymėjimo įrankiais, lentelėmis, kaip kurti žemėlapius, atlikti įvairius skaičiavimus.

Mokymų dalyviams taip pat sudaryta galimybė mokytis savarankiškai. Atkartojant mokymų metu išdėstytą turinį, ekspertai parengė mokomąją video medžiagą. Ji patalpinta Aplinkos projektų valdymo agentūros paskyroje Youtube svetainėje ir yra prieinama viešai visiems dalyviams bei kitiems GIS entuziastams. Pagal ją dalyviai savarankiškai atliks mokymų metu pateiktas praktines užduotis ir, rengiantis antrajai mokymų daliai, susikurs mokymų vietos žemėlapio projektą įkėlimui į Qfield mobiliąją aplikaciją.

Antroji mokymų sesija Žemaitijoje vyks š. m. kovo viduryje. Ji bus skirta praktinėms užduotims ir konsultacijoms, o pabaigoje bus atliekamas žinių patikrinimo testas. Tai viena iš sausio mėnesį LIFE integruotojo projekto komandos pristatytos saugomų teritorijų specialistų mokymo programos dalių. Kitą savaitę mokymai GIS taikymo gamtosaugoje tema bus tęsiami Vilniuje ir Kaune.